Kulp - Kapı Kolu

Amerikan Kapı ve Kapı Kolu Nasıl Takılır?

Diğer kapı modellerine göre fonksiyonel olup temizlik kolaylığı sağlayan Amerikan kapı modeli günümüzde ev, ofis vb. alanların dizaynlarında sık sık tercih ediliyor. Hal böyleyken doğru kullanım için Amerikan Kapı ve kulpu nasıl takılır diye merak ediyor olabilirsiniz. Tüm merak edilenler ve Amerikan kapılar hakkında detaylı bilgi için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Amerikan Kapı Nedir?

Panel kapı çeşitlerinden biri olan Amerikan kapı mdf malzemesi kullanılarak yapılan bir çeşit kapı türüdür. Ağaçların doğal olarak dönüştürülerek yapılan kapı kullanımını azaltmak ve günümüz tüketim dünyasında daha fazla üretim adına düşünülerek uygulanan bir kapı çeşididir.

Melamin panel, lake panel, membran panel, gibi panel kapı çeşitleri arasından fonksiyonel olarak kullanıma sunulan bir çeşit kapı türü olan amerikan kapı 1980’li yıllarda ilk kez kullanılmıştır. Üretim ve ilk olarak kullanılan bölgeden de ismini alarak piyasaya sürülmüş ardından dünyanın çeşitli ülkelerine yayılmıştır.

Amerikan Kapı Nasıl Sökülür?

Amerikan kapı ve pervazını çıkarma aşamasında çok dikkatli olmak ve zaten ağaç lifi yoğunluğu bakımından az yoğun ve minimum malzemeden üretilmiş olan hassas kapıları kırmamak, yıpratmamak önemli bir aşama olarak karşımıza çıkıyor.

Kapıyı çıkartırken dikkatli olmalı ve menteşeleri zedelemeden yavaşça kaldırmalısınız. Devamında pervazın çakıldığı yönden doğru hassas ve çok bastırmadan uygun aletle duvardan sökülmesi gerekir. Pervazı kastırmadan yapışma yönüne dikkat ederek sökmek en mantıklı seçenek olacaktır.

Amerikan Kapı Montajı İçin Gerekli Malzemeler

Bu panel kapı çeşidini monte etmek için gerekli malzemeler sınırlı olmakla birlikte kapıyı ustaca yerine yerleştirmek önemli bir noktadır.

Amerikan kapı montajı için gerekli malzemeler:

  • Metre
  • Çekiç
  • Menteşe
  • Su terazisi
  • Matkap ve vida
  • Kapı kasası ve kapı kanadı
  • Silikon köpük

Tüm bu malzemeleri topladıktan sonra yapmanız gereken tek şey güvenilir bir ölçüm aletiyle tüm ölçüleri ayarlayarak iş güvenliği ile Amerikan kapılarını monte etme işlemine başlamaktır.

Amerikan Kapı Montajı İçin Gerekli Malzemeler

Amerikan Kapı Montajında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kapıların kasalarına göre daha önceden alınan ölçüye uyarak çerçeve yerleştirilir. Bunun ardından çekiç, su terazisi gibi kaba araçlar kullanılarak kapı kasanının sabitleme işlemi yapılır. Ardından menteşeleri takmak için kapı üzerinde ölçümler yapılır. Burada en önemli aşama ölçümlerin doğru ve yerinde yapılmasıdır çünkü milimetre cinsinden yapılsa da basit bir hesap hatası, tüm kapı takma işlemini başarısız bir şekilde sonuçlandırmanıza neden olabilir.

Yine önemli bir aşama kapıyı menteşelerden kasaya taktığınız kısımda kapatarak arada kalan boşluğu yahut kapanma durumunu özellikle kontrol etmelisiniz ki herhangi bir açıklık ya da kapanmama durumu, kapının kasaya geçmemesi gibi bir problemle karşılaşırsanız kasayı sıkıştırmanız vb. ekstra amerikan kapı kolu işlemlere başvurmanız gerekir. Kapı kanadı ve kapı kasası arasında normal şartlarda ortalama olarak 4 mmlik bir mesafe olması gerekli.

Amerikan Kapı Kolu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kapının açıp kapanmasını sağlayan kapı kulpları temel olarak birkaç çeşitten önümüze çıkar. Aynalı, rozet vb. türleriyle kapılara estetik bir görünüm sağlarken türden türe kullanım kolaylığı seviyesi farklılık gösterebilir.

Buna göre son dönemlerde daha popüler olan rozet kapı çeşitleri gözde bir çeşidi olarak satın alınabilir. Amerikan kapı kolu kulp modelleri düşünüldüğünde dikkat edilmesi gereken konu estetik olarak kapı kolu çeşidinin yanı sıra içinde bulunan odanın nemlilik derecesi, kolum dayanıklılığı veyahut kolun içeride ya da dışarıda bulunma durumu olarak sıralanabilir.

Amerikan Kapı Kulp Fiyatları 2023

Amerikan kapı kolu fiyatları ürünün markasına, kalitesine ve işlevine göre değişkenlik göstermektedir. Yine aynı zamanda model ve yapı malzemesinden dolayı kalitesinde çeşitli farklılıklar mevcuttur. Ahenk Mobilya adresinden en uygun ve sağlam malzemeden üretilmiş fonksiyonel kapı kollarını bulmanız mümkün.

Sonuç

Kapı, kapı kolu gibi evdeki odaları bağlayan önemli araçları söküp monte etmek oldukça önemli ve dikkat isteyen birer iştir. Bu noktada yapılması gereken doğru kapı ve kolunu seçmek, buna uygun bir montalama işlemi planlamak olmalıdır.

Ahenk Mobilya’dan seçeceğiniz kapı kulpları ile hem estetik görünümde bir tasarım sahibi olacak hem de kullanışlı bir deneyim yaşayacaksınız. İhtiyacınız olan herhangi bir anda web sitesi üzerinden yetkililere ulaşarak sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Birbirinden uygun fiyatlı ve kaliteli amerikan kapı kulpları web sitede sizleri bekliyor.

Sık Sorulan Sorular

Aynalı Kapı Kolu Yerine Rozetli Kapı Kolu Takılır Mı?

Aynalı kapı kolu yerine daha estetik bir görünüme sahip olan ve fonksiyonel bir özellik gösterten rozetli kapı kolları kullanılabilir.

Eski Tip Kapı Kolu Nasıl Sökülür?

Kapı kolunu sökerken vidaları dikkatli bir biçimde yerinde ayırarak kola yahut kapı kanadına zarar vermemeye özen göstermek gerekir. Bu işlemi matkap vb. ürünlerle yapabilirsiniz.

Amerikan Kapı Kilidi Nasıl Açılır?

Eski tip kapı kollarına karşılık rozetli ve daha pratik bir biçimde açılabilen bu kapı kollarının anahtarları daha kolay bir biçimde yerine girerek kitleme, açma işlemleri yapılır. Bunun yanı sıra pratik bir el hareketiyle kolu kullanarak kapıyı açmanız mümkün.

Rozetli Kapı Kolu Ne Demek?

Kilit kısmının kulptan ayrı bir biçimde monte edildiği popüler kapı kolu çeşitleri arasında yerini bulan rozetli kapı kolu çeşidi ev ve ofis vb. yerlerde kullanılabilen estetik bir görünümde, amerikan kapı kolu modelleri arasından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu