Banyo

Banyoda Kullanılabilecek Aksesuar Önerileri

Banyolar evlerde yoğun kullanımda olan bölümlerden birisidir. Bunun için insanların banyoda rahat hareket edebilmesi ve gerekli eşyaların bulundurulması önemlidir. Bu nedenle banyo aksesuar çeşitlerinin kullanımı şarttır. Sizler için hazırladığımız banyolarınıza yeni bir hava ve rahatlık getirecek aksesuar önerilerini okuyarak fikir edinebilirsiniz.

Depolama ve Düzenleme Aksesuarları

Depolama ve düzenleme ürünleri banyo aksesuar çeşitleri arasında bulunur. Banyoda ihtiyaç duyulacak ürünlerin depolanmasını sağlamak için kullanılan bu ürünler yerden tasarruf sağlarlar. Düzenleme amaçlı tasarlanmış ürünler ise dağınık görünümün ortadan kalkmasına yardımcı olurlar.

Duş rafları depolama ve düzenleme için kullanılması gereken en önemli ürünlerdir. Bu raflara şampuan, lif, duş jeli, bakım losyonu ve tıraş köpüğü gibi ürünler yerleştirilir. Raflar ihtiyaca göre tekli, ikili veya üçlü olarak tercih edilirler.

Duş raflarının dışında banyo aksesuar modelleri arasında çekmece organizeri, oje düzenleyici, aksesuar bölmesi, göz kalem düzenleyicisi, çamaşır sepeti ve organizer kutular vardır. Bu ürünler banyodaki eşyaların dağınık görünmekten kurtulmasına yardımcı olurlar. Düzenleme sağladıkları için aranan ürünün kolayca bulunmasını da kolaylaştırırlar.

Duş Aksesuarları

Banyolarda duş aksesuarlarına ihtiyaç duyulur. Bu aksesuarlar duş sistemin düzenli olmasında etkilidirler. Bunun dışında duş alma işleminin sorunsuz gerçekleşmesini sağlarlar.

Banyolarda kullanılabilecek duş aksesuarlarından bazıları ise şunlardır; duş kanalı, yağmur duş seti, askılı duş seti, duş hortumu, fonksiyonlu (3-5), duş seti, duş askısı ve duş koludur. Bu aksesuarların gold, siyah ve krom renklerinin tercih edilmesi mümkündür.

Duş Aksesuarları

Tuvalet Aksesuarları

Banyo aksesuar önerileri arayanlar tuvaletleri şık görünüme kavuşturmak için kullanılabilecek ürünlerle de karşılaşırlar. Özellikle banyo içerisinde yer alan bir tuvaletin göze hitap etmesi gerek ev halkı gerekse misafirler açısından önemlidir.

Tuvalet aksesuarları banyonun şık görünmesinin yanı sıra ihtiyaçların karşılanmasına da yardımcı olur. Örneğin tuvalet için alınan tuvalet kağıtlığı tuvalet kağıtlarının asılması için kullanılır. Böylelikle dolap üstlerinde veya raflarda tuvalet kağıtlarının gözükmesinin önüne geçer.

Tuvalet kağıtlığı dışında tuvalette kullanılabilecek aksesuarlar ise şunlardır; sıvı sabunluk, tuvalet fırçası, rezervuar, asma klozet, klozet kapağı, çöp kovası ve tuvalet fırçalığıdır. Kurum ve ofisler için kullanılan tuvaletler içinse kağıt havlu dispenseri, rulo kağıt tuvalet kağıtlığı ve sensörlü köpüklük ürünler aksesuar olarak kullanılırlar.

Lavabo Ve Çamaşır Masası Aksesuarları

Yaşam alanlarındaki banyolarda ihtiyaç duyulan ürünler arasında lavabo ve çamaşır masası aksesuarları da vardır. Lavabo banyoda yoğun kullanılan bir alan olduğu için verimli kullanım sağlaması şarttır. Bunun için düzen sağlayan ürünler kullanılır.

Lavabolar için tercih edilmesi gereken aksesuarlar sıvı sabunluk, makyaj aynası, lavabo bataryası, diş fırçalık, lavabo süzgeci, evye ve lavabo armatürleridir. Çamaşır masalarının banyolarda bulunduğu durumlarda ihtiyacı karşılayacak aksesuarların da hazır bulundurulması gerekir. Bu aksesuarlar ise çamaşır kurutmalık, çamaşır sepeti, mandal ve çamaşır kurutma ipi gibi aksesuarlardır.

Havlu ve Bornoz Askıları

Banyo askılıkları aksesuar arayanlar için vazgeçilmez ürünlerdendir. Banyoda askılıkların kullanılması havluların veya bornozların daha düzenli durmasına yardımcı olur. Bunun dışında askılıklar sayesinde daha az yer kaplamış olurlar.

Banyolar için tasarlanan havlu askıları kare, uzun, yuvarlak ve yapışkanlı modellere sahiptir. Ayrıca bu ürünler antik bronz, paslanmaz çelik ve krom seçeneklere sahiptir. Banyo dekorasyonuna uygun modelin seçilerek kullanılması mümkün olur.

Havlu veya bornoz için tercih edilen askılar banyoya girildiğinde giysilerin asılması için de kullanılırlar. Böylelikle giysilerin ıslanmasını engellerken temiz kalmalarını sağlarlar.

Aydınlatma Aksesuarları

Banyo aksesuar ürünlerinden en önemlisi aydınlatma içini kullanılan aksesuarlardır. Aydınlatma için kullanılan aksesuarlar verimli ışığın banyolarda bulunmasına yardımcı olur. Banyolarda aydınlatmayı sağlayan aksesuarları ise şunlar oluşturur; ayna üstü aplik, ışıklı askı boru, raf aydınlatma, led aydınlatma, banyo duvar apliği, tavan lambası ve avize gibi ürünlerdir.

Aydınlatma ürünlerinin banyoya yerleştirilmesi için ihtiyaç duyulan yardımcı aksesuarlar da vardır. Led kanalı, priz, kablo kapağı, kablo kanalı, adaptör ve açma kapama sensörü bu ürünlerden bazılarıdır.

Aydınlatma Aksesuarları

Banyo Aynaları Ve Makyaj Aksesuarları

Tıraş, diş fırçalama veya makyaj yapma amacıyla banyoyu kullanan kişilerin aynaya ihtiyacı vardır. Bu nedenle banyo aksesuar alışverişi yaparken banyo aynalarına mutlaka verilir. Banyo aynalarını dekorasyona uygun olacak şekilde yuvarlak ve kare şekilde seçmek gerekir.

Banyo aynalarının dışında banyolarda makyaj yapan kadınlar için makyaj aksesuarlarına ihtiyaç duyulur. Makyaj aynası normal aynalardan farklı olarak makyajı kolayca yapmayı sağlamak için kullanılır. Duvara monte veya yapıştırma suretiyle hazırlanan bu aynalar küçük boyutludur. Tercihe göre ışıklı, yuvarlak ve kare şeklinde tasarlanırlar.

Banyo Temizlik Aksesuarları

Temizlik evin her bölümünde olduğu gibi banyolarda da şart olan bir işlemdir. Bu nedenle banyo aksesuar ürünleri arasında temizlik aksesuarlarına da yer verilmesi gerekir.

Banyolarda temizliği sağlamak için ihtiyaç duyulabilecek ürünler ise şunlardır;

  • Tuvalet fırçası,
  • Temizlik malzemesi sepeti,
  • Temizlik seti,
  • Banyo paspası,
  • Klozet fırçası,
  • Çöp kovası,
  • Diş macunluk,
  • Sıvı sabunluk,
  • Kağıt peçetelik ve sıvı sabunluk gibi ürünlerdir.

Banyo temizlik aksesuarlarının set halinde alınması da mümkündür. Banyo seti olarak adlandırılan bu ürünler banyoda ihtiyaç duyulan pek çok parçayı bir araya getirmiştir. Setler içerisinde ise sıvı sabunluktan tuvalet fırçasına, diş macunluktan çöp kovasına kadar pek çok ürün yer alır.

Kişisel Bakım Aksesuarları

Kişisel bakım aksesuarları banyolar için kullanılan ürünler içinde bulunur. Banyolarda kişisel bakımın yapıldığı için aksesuarların kullanılması kaçınılmaz olur. Kişisel bakımın kolay yapılması için kullanılabilecek ürünlerin başında banyo lifleri gelir.

Banyo lifleri kese ve sabunlama işleminin gerçekleşmesi için kullanılırlar. Bu nedenle de insan vücuduna uygun ipliklerden üretilmiş olan modellerin tercih edilmesi gerekir.

Banyo liflerinin dışında kişisel bakım yapmak için kullanılan aksesuarlardan birkaçı ise şunlardır;

  • Saç kurutma makinesi,
  • Diş fırçası,
  • Tarak,
  • Tıraş makinesi,
  • Saç düzleştirici,
  • Epilasyon aleti ve jilet gibi ürünlerdir.

Bu ürünler banyoda hazır bulundurulacaksa dolaplar, raflar ve organizerler kullanılabilir.

Dekoratif Aksesuarlar

Banyoların dekoratif bir görünüme sahip olması da önemlidir. Bu sayede kişilerin banyoda keyifli zaman geçirmesi mümkün olur. Banyoların dekoratif hale gelmesi için kullanılabilecek aksesuarların başında banyo paspasları gelir. Banyo paspasları sahip oldukları renkler ve modeller sayesinde banyoya giren kişinin içinin ferahlamasına yardımcı olurlar. Ayrıca banyo zemininde kaymayı engellerler.

Banyolarda kullanılan dekoratif ürünlerden birisi de duş perdeleridir. Duş bölümü kabinli değilse renkli duş perdesi dekorasyon için uygun ürün olacaktır. Çiçek veya doğa desenleriyle hazırlanan bir duş perdesi hem korunma sağlarken hem de şık görünüm elde edilmesine yardımcı olur.

Banyo paspasları ve duş perdelerinin dışında dekoratif olarak kullanılabilecek ürünler ise biblolar, plastik çiçekler, çamaşır makinesi örtüsü, tütsü ve mumlardır. Dekoratif görünüm sağlayan banyo aksesuar ürünleri sayesinde banyonun farklı ve göze hitap eden görünüme kavuşması sağlanmış olur.

Sonuç

Banyo aksesuar çeşitliliği kullanılan banyonun büyüklüğü ve özelliklerine göre değişir. Aksesuarların alınması içinse ihtiyaçların neler olduğunun belirlenmesi gerekir. ahenkmobilya.com banyolar için aksesuar seçiminde size yardımcı olacak bir sayfadır.

Blog sayfasında banyo temizlik ürünlerinden kişisel bakım ürünlerine, aydınlatma ürünlerinden depolama ürünlerine ve havlu askılarına kadar gerekli olan pek çok ürün için bilgi alabilirsiniz. Böylelikle banyonuzun dekorasyonunu tamamlayacak uygun ürünleri bulma şansı elde edersiniz. Banyo aksesuarlarına ihtiyacınız varsa bloğu okumadan kararınızı vermeyin.

Sık Sorulan Sorular

Banyo Aksesuarları Hangi Renk Olmalı?

Banyolarının klasik bir görünümde olmasını isteyenler için banyo aksesuar ürünleri gümüş, altın ve bakır renklerinde olmalıdır. Bunun dışında mermer, metal veya parlak ürünler de aksesuarlar için ideal seçenekleri oluşturur.

Banyo Setleri Hangi Malzemeden Yapılır?

Banyo setlerinin üretildiği malzemeler yaygın olarak metal, plastik ve seramik malzemelerdir. Bu malzemelerin farklı renklerde hazırlanması da mümkündür.

Banyo Seti İçinde Neler Var?

Banyo setleri tercihe bağlı olarak değişen ürün sayısına sahip olurlar. Setlerde en çok karşılaşılan ürünler ise sıvı sabunluk, çöp kovası, klozet/tuvalet fırçası, diş fırçalık veya diş macunluk gibi ürünler vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu