Montaj

Gardırop Montajı Nasıl Yapılır?

Günümüzde gardırop montajı yapmak giderek kolaylaşıyor. Yeni aldığı dolabını herhangi bir ustaya kurdurmak yerine kendisi kurmak isteyen insanlar da vardır. İnternet üzerinden yapılan araştırmalar sayesinde dolap montajı yapmak da kolaylaşıyor. Birçok video ve blog yazısı bulmak mümkündür. Fakat dolap montajı yapılmak istenildiğinde dikkat edilmesi gereken hususlar da vardır.

Gardırop Montajında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gardırop montajı esnasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

Bu noktalardan bazıları:

  • Aldığınız ürünün kutusunu açarken dikkatli bir şekilde açın
  • Kutunun içerisinde bulunan montaj malzemelerini ve montaj aparatlarını ayırınız.
  • Kurulumu kolaylaştırmak için gönderilen şemayı inceleyiniz.
  • Üründe ayaklı sistem yerine bazalı sistem tercih edilmişse montaja bazadan başlamak gerekir.
  • Eğer çekmeceli bir gardırop tercih edilmişse önce dolap rayları monte edilmelidir.

Genel hatlarıyla bu noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Dikkat etmeniz gereken başka noktalar da bulunuyor.

Gardırop Montajı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Gardırop montajı esnasında gereken bazı malzemeler bulunuyor.

Bunlar:

  • Akülü vidalama seti
  • Duvar sabitleme aparatı
  • Dolap içi düzenleyici
  • Çekiç
  • Keçe bu malzemelerin yanında isteğe bağlı dolap içi kokusu gibi yardımcı ürünler de kullanılabilir.

Birkaç malzeme ile dolap montajı yapmak mümkündür.

Gardırop Montajı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Gardırop Montajı İçin Gerekli Ölçümler Nasıl Yapılır?

Gardırop montajı nasıl yapılır sorusunun cevabını verirken öncelikli olarak ölçüm nasıl alınır sorusunun cevabını vermek gerekir. Gardırop yapılacak alanın enini boyunu detaylıca ölçmek gerekir. Seçilen gardırop da bu ölçülere yani duvar genişliğine uygun olarak seçilmelidir.

Gardırop Çekmece Model Önerileri

Gardıropların içinde çekmeceler oldukça kullanılıyor. Hem tasarım olarak şık duruyor, hem de dolap içi alandan tasarruf sağlayarak dolabın içini daha kullanışlı bir hale getiriyor. Gardırop içi alanı dilediğiniz ölçüde bölümlere ayırabilir, farklı sayıda çekmece ekleyebilirsiniz.

Dilediğiniz ölçüde çekmece yaptırabileceğiniz gibi hazır ölçüde olan gardırop çekmece modellerinden de kullanabilirsiniz. Farklı sitelerde farklı özelliklerde bulabileceğiniz pek çok çekmece modelleri bulunuyor.

Gardırop Çekmece Fiyatları 2023

Gardırop çekmece fiyatları seçilen çekmecenin malzemesine göre değişiklik gösteriyor. Kullanılan malzemenin kalitesine, çekmecenin boyutlarına göre fiyatlar artış ya da azalış gösteriyor.

Sonuç

Gardırop montajı yapmak sanıldığından da kolaydır. Gardırop yerleştirilmek istenen alanın ölçüsüne, kullanılmak istenen malzeme türüne göre uygun gardırop sipariş verilebilir. İstenilen gardırop genellikle demonte gelir ve kutu içerisinden kurulumu tamamlamak için uygun parçalar çıkar.

Çıkan parçaları kurulum kolaylığı için gruplara ayırdıktan sonra dikkat edilmesi gereken noktalar da göz önüne alınarak kurulum işlemine başlanır. Kurulum işlemi için gerektiğinde internet üzerinde bulunan dolap montajı nasıl yapılır videolarını da izleyerek gardırop montajı kolaylıkla tamamlanabilir.

İstediğiniz modelde, istediğiniz ölçüde gardırop modeli bulmanız artık çok kolay ahenkmobilya.com sayesinde farklı kategoride bulunan mobilyalar arasından dilediğinizi seçebilir, kısa bir zamanda kargo oluşturup kargonuzu teslim alabilirsiniz. Üstelik bir sorun olduğunda sitede bulunan telefon numaraları veya mail adresi ile zahmetsiz bir şekilde iletişime geçebilir, yardım alabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Sık sorulan sorulara bazı örnekler verip cevaplarını vermek gerekir ise:

  • Kullanışlı bir gardırop nasıl olur? Bu sorunun cevabı olarak genellikle tercih edilen dolap içinin oldukça fazla bölme içeriyor olmasıdır. Bunun yanında da birkaç raf, birkaç ayakkabı bölmesi ve birkaç askılık bölümü bulunması gerekiyor.
  • Gardırop ölçüsü ne kadar olmalıdır? Bu sorunun cevabı olarak da gardırop derinliği, yüksekliği ve genişliği olarak belirli ölçülerde olabilir. Hazır dolap almak istemezseniz dilediğiniz ölçüde özel olarak yaptırılan gardıroplardan da kullanabilirsiniz.
  • Gardırop seçilirken hangi renk tercih edilmelidir? Bu sorunun cevabı ise temizliği kolay olduğu için açık tonlar tercih edildiğidir. Tercih yapılırken toz kalmasının önüne geçmek için de açık tonlar tercih ediliyor.

Gardırop Nasıl Taşınır?

aGardırop taşınması kolaydır fakat dikkat edilecek noktalar vardır. Öncelikle raflar sökülerek başlanır, raflardan sonra gardırop kapakları sökülerek taşınma işlemine devam edilir. Kapaklar söküldükten sonra kulpları sökmeyi unutmamak gerekir. Geri kalan gardırop ana gövdesi de dikkatlice söküldükten ve parçalar uygun gruplarda paketlendikten sonra gardırop taşınmaya hazır olur.d

Gardırop İçi Nasıl Olmalı?

Gardırop içinde uygun sayıda raf, ayakkabı bölmesi, askılık bölmesi bulunmalıdır. Kullanılacak alana göre seçilen farklı boyutlardaki dolapların içi de farklı boyutlarda bölmelere ayrılır. Genellikle raf sayısı çok olan dolaplar tercih edilir. Hem dolabın kullanışlı olması için hem de içerisine daha fazla eşya sığması için sık raf tercih ediliyor.

Gardrop Kapakları Kaç Cm Olmalı?

Gardırop kapakları seçilen dolap özelliğine göre farklı boyutlarda olur. Tek kapaklı gardırop, 2 kapaklı gardırop, 3 kapaklı gardırop gibi değişen kapak sayısına göre kapak boyutu değişiyor. Belirlenen standart ölçülere göre 41 cm, 81 cm, 127 cm gibi standart ölçüler verilebilir.

Gardrop Yüksekliği Kaç Cm Olmalı?

Gardırop yüksekliği de seçilen dolabın kapak sayısına göre değişkenlik gösteriyor. Standart bir ölçü vermek gerekir ise tek kapaklı gardıroplar 220 cm, 2 kapaklı gardıroplar 220 cm, 3 kapaklı gardıroplar 202 cm olarak ölçülebilir. Kapak sayısı değiştikçe gardırop yüksekliği de değişiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu