Mutfak

Mutlak Tezgahı Aydınlatma Çözümleri Neler?

Her evin mutfağı belki de en çok vakit geçirilen, birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı alanıdır. Bu nedenle dizaynı, tesisatı tasarımı vb. konularda titizlikle hazırlanmalıdır ki içinde kolaylıkla yemek yapılıp keyifli vakitler geçirilsin. Bu yazıda mutfak için olmazsa olmaz bir düzenek olan aydınlatma sistemi hakkında mutfak tezgahı aydınlatma adına çözüm önerilerine yer verilecek.

Mutfak Tezgahı Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Mutfağın geniş yahut dar bir alada yer alması, tavan yüksekliği, mutfak tezgahı ya da dolapların rengi, kaba eşyaların malzemesi ve renkleri gibi birçok konu aslında seçilmesi gereken aydınlatma stili ile ilgili ipucu barındırmaktadır.

Bu nedenle mutfak tezgahlarını aydınlatma sistemi basite alınmayarak planlı bir biçimde kurulmalıdır. Keyif ve beğenilerinizi de göz önüne alarak aşağıda sıralanan aydınlatma seçeneklerinden fikir sahibi olup mutfak aydınlatması hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Şerit Led Aydınlatma

Bu aydınlatma şekli birçok ev sahibi tarafından gerek estetik görüntüsü gerekse göz yormayan kaliteli malzemesiyle sıklıkla tercih edilen bir seçenektir. Özellikle büyük dolaplar, tezgah üstü, raflar yahut kahve köşesi gibi fonksiyonel kaba eşyalara monte edilerek alanın aydınlık ve keyif verici bir biçimde doyasıya kullanılmasını sağlıyor.

Şerit led aydınlatma ürünleri 12 ay garanti süresiyle kullanım desteği ve kalite garantisi verirken sıcak beyaz rengiyle mutfağınıza ışıltı katıyor.

Spot Lamba

Bu tür aydınlatma çeşidi ise yine şerit led aydınlatmalar kadar rağbet gören ve popüler olan, hatta birçok alanda daha estetik bir görüntü sağlayan bir sistemdir. Mutfak tezgahı aydınlatma için kullanıldığında, genel olarak bakılınca küçük hacmi ve kuvvetli aydınlatma gücü ile birçok aydınlatma çeşidinden daha işlevsel bir konumda.

Spot lamba çeşitlerini mutfağınızın tezgahında, yukarıda monte edilmiş dolapların alt yüzeyine kolaylıkla monteleyerek kullanabilirsiniz. Bu şekilde mutfakta herhangi elektrik sistemi, kablo, kaba bir görüntü olmaksızın aydınlatma probleminizi sorunsuz olarak halletmiş olacaksınız.

Floresan Aydınlatma

Mutfak tezgahı aydınlatma türleri arasındaki floresan aydınlatma en hacimli ve kendini belli eden türde olanıdır. Bunun için özellikle raf altları, dolap içleri gibi saklı yerlerde monte edilerek görüntü kirliliğini engellemek amacıyla planlı bir biçimde kullanılır.

Floresan aydınlatmanın kullanıldığı yerler:

  • Raf altları
  • Dolap içleri
  • Dolap üst köşeleri
  • Tezgah altı gibi yatay, dikey ve saklanabilecek kısımlarda kullanarak daha işlevsel bir hale getirilir.

Mutfak tezgahı aydınlatma ürünleri arasında en güçlü ışığı yayan bu türün mutfak içinde gereğinden fazla ve kullanılmaması gereken yerlere monte edilmesi görüntü kirliliği ve enerji israfına neden olabilmekte.

Floresan Aydınlatma

Renkli Aydınlatma

Sahibi olduğunuz mutfakta hangi renklerin hakim olması gerektiği, mobilyaların ne şekilde aydınlatılması yahut içeride ne kadar aydınlık bir ortam olması gerektiği hakkında en önemli söz hakkına sahip kişi her zaman sizsinizdir.

Bunun yanında dar ve fazla eşya olan mutfaklarda farklı renklerle dolu bir aydınlatma sistemi kullanmak neredeyse o mutfağı daha dar ve sıkışık, üstelik karanlık bir hale sokacaktır. Bu nedenle dar bir mutfakta ne kadar aynı renkte ve sıcak renk seçimli aydınlatmalar kullanırsanız o kadar ferah bir alan yaratmayı başaracaksınız.

Geniş ve az eşyalı, sıklıkla boş alanın hüküm sürdüğü bir mutfağa sahipseniz burada lokal olarak ana avizeye eşlik edecek uyumlu türde çeşitli renklerle aydınlatma sistemleri kullanmanız göze batmayacaktır. Hatta nu şekilde alanı daha dolu ve yaşanabilir, keyifli bir hale sokmayı başaracaksınız.

Doğal Işık

Sıcak bir beyaz renkli aydınlatmayla yapay ışıktan arınmış, doğal bir renk veren aydınlatma sistemine sahip olabilirsiniz. İster şerit aydınlatma, istek spot, ister floresan türünü kullanın mutfak tezgahı aydınlatma sistemleri arasındaki en önemli unsur alanın doğal bir ışıkla bezenmiş olmasıdır.

Sonuç

Temel olarak mutfak tezgahı aydınlatma sistemlerini mutfaktaki diğer aydınlatma renkleriyle ne kadar uyumlu yaparsanız alanı o kadar ferah tutarak aydınlık ve yaşanabilir bir hale getirirsiniz. Renkleri en uyumlu ve göz yormayan seçenekli aydınlatma ürünün bulmak için ahenk mobilya web sitesinden zevkinize göre bir ürün seçebilirsiniz.

Boyut ve kullanım alanına göre monte edildiği yerin de önemli olduğu aydınlatma sistemlerinin temel olarak kaba ve fonksiyonel olarak kullanılan dolapların üzerine yerleştirilmesi mantıklı bir seçenek olacaktır.

Çok çeşitli mutfak tezgahı aydınlatma seçeneklerini bulabileceğiniz Ahenk mobilya web sitesinde birbirinden fırsatlı ve 12 ay garantili ürünleriyle sizleri bekliyor.

Sık Sorulan Sorular

Mutfak Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Mutlaktaki ek herhangi bir aydınlatma merkezdeki ana avizenin parlaklığının üstünde olmayıp monte edildiği alanı sıcak ve kullanışlı bir halde aydınlatacak şekilde lokal bir ışık gücü sağlamalıdır.

En İyi Aydınlatma Nasıl Sağlanır?

Mutfaklarda yapılabilecek en iyi aydınlatma sistemi ana avizeden küçük ışık güçlerinde ve görüntü kirliliğine sebep olmayacak saf karanlık alanlarda kullanılacak basit ama yerinde aydınlatma ürünü seçimidir.

Mutfakta Hangi Renk Işık Kullanılmalı?

Sıcak beyaz yahut tercihen mutfağın rengi ve genişliği, mutfak içinde yer alan kurulu mobilyaların çeşit ve boyutları ve boş kalan alan, mutfak tezgahı aydınlatma alanı göz önüne alınarak sarı, renkli aydınlatmalara seçilebilir. bu tamamen mobilyalara uygunluk ve ev sahibinin zevkine göre planlanması gereken bir konudur.

Led Ampuller Nerelerde Kullanılır?

Led ampuller genel anlamda ışığın kesildiği her alanda kullanılabilirken göz yormayan küçük ve gömme tasarımı ile mutfaklarda kolaylıkla monte edilerek kullanılabilir. Aynı zamanda bu tür basit montajı, göz yormayan ışık gücü ve fonksiyonel oluşuyla çokça tercih edilen bir aydınlatma ürünüdür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu