Banyo

Banyo Aksesuarı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evlerin temizlik ve hijyen sağlayan mekanları olan banyoların dekorasyona ihtiyacı vardır. Banyoların dekorasyonunun yapılabilmesi içinse banyo aksesuarları kullanılır. Aksesuar seçimi ve kullanımı yapmadan önce seçimin doğru şekilde yapılması gerekir. Bu sayede banyolar sıradan görünümden uzaklaşır, daha düzenli görünür ve fonksiyonel kullanım sağlanır.

Banyolarda uygun olmayan aksesuarların kullanılması ise dekorasyonunun başarısız olması kaçınılmaz olur. Bu da özellikle banyolarda uzun vakit geçiren kadınların mutsuz olmasına neden olur.

Dekorasyonun başarılı olmasını sağlayacak olan ve banyo aksesuarı alırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

  • Malzeme seçimi
  • Boyut ve uygunluk
  • Dayanıklılık ve kalite
  • Stil ve tasarım
  • Kullanım kolaylığı
  • Temizlik ve bakım
  • Bütçe planlaması
  • Güvenlik özellikleri

Bu konuları dikkate alarak banyo dekorasyonunun başarılı şekilde yapılması mümkün olur. Her bir ürün için bu konuların dikkate alınması uzun süreli kullanım için kolaylık sağlar.

Malzeme Seçimi

Banyo aksesuarları satın alınırken malzeme seçimi konusunda dikkat etmek gerekir. Doğru malzemelerin seçilmiş olması ürünlerin banyolarda uzun yıllar kullanılmasını sağlar. Böylelikle banyolar için konusunda sık sık alışveriş yapma zorunluluğu yaşanmaz.

Banyo aksesuar modelleri alınırken ürünün hangi materyalden üretilmiş olduğunu paket veya ürün sahibinden öğrenmek gerekir. Örneğin Çöp kovası, sıvı sabunluk, askılık ve kağıt havluluk ürünlerinde paslanmaz çelik veya diğer metaller tercih edilmelidir. Böylelikle paslanma yapmadan uzun süre kullanılmaları mümkün olur.

Paslanmaz çelik dışında banyo aksesuarlarının mermer, seramik ve cam malzemelerden üretilen çeşitlerinin seçilmesi mümkündür. Mermer, cam veya seramik materyalden üretilen aksesuarlar kolay temizlendiği için bakım konusunda da kişiler yardımcı olurlar.

Plastik ürünlerin insan sağlığı için tehdit oluşturduğu yönündeki görüşlerin olması nedeniyle banyolar için alınacak aksesuarların plastik ağırlıklı olmamasına dikkat etmek gerekir.

Boyut ve Uygunluk

Dekorasyon yapmak için banyo aksesuarları seçerken malzeme boyutuna dikkat etmek şarttır. Büyük boyutlardaki çöp kovası, raf, diş fırçalık, sabunluk ve diğer ürünler alanın daralmasına neden olurlar. Bu da banyo eşyalarının yerleştirilmesi ve banyoda hareketin kısıtlı olmasına neden olur. Bu nedenle ürün seçerken fazla yer kaplamayacak ve minimal tarzlarda üretilmiş olanları seçmek gerekir.

Banyolarda kullanmak için banyo sepeti alınacaksa boyutunun banyoyla doğru orantılı olması şarttır. Küçük bir banyo için alınacak büyük banyo sepeti çok yer kaplayacağından banyonun daralmasına neden olur. Bu nedenle küçük boyutlu sepetlerin tercih edilmesi daha uygun olur.

Boyut dışında banyo aksesuarlarının banyoya uygunluğuna dikkat etmek de gerekir. Banyonun genel tasarımına uymayan düzenleyicilerin, rafların ve havluluk gibi ürünlerin kullanılması dekorasyonun başarısız olmasına neden olur. Örneğin gri renkteki fayans ve karoların bulunduğu bir banyoya çöp kovası veya kiler seti seçiminin gri tonlarında tercih edilmesi uyum sağlar.

Boyut ve Uygunluk

Dayanıklılık ve Kalite

Dayanıklılık ve kalite banyo aksesuar önerileri değerlendirirken dikkate alınması gereken konuları oluşturur. Banyolar için alınacak ürünlerin dayanıklı olmaları gerekir. Ürünler sürekli kullanılacağı için kısa sürede deforme olmamaları veya bozulmamaları gerekir.

Sürekli bozulan bir aksesuar kişiler hem maddi açıdan hem de manevi açıdan sıkıntı yaşatır. Bu nedenle alınacak ürünün dayanıklı olduğundan emin olarak ödeme yapılmalıdır.

Dayanıklı duş rafı, havluluk, duş seti, çöp kovası ve rezervuar alımı yapılacaksa malzeme cinsinden haberdar olmak gerekir. Seramik, metal veya ahşap materyal kullanılan bu ürünler dekorasyonun değiştirilmemesi durumunda uzun süreli olarak kullanım sağlarlar.

Banyo dekorasyon ürünlerinde kalitenin de dikkate alınması gereklidir. Bir malzemenin kalitesini anlamak içinse ürünlere dokunmak veya bilindik markaları seçmek lazımdır. Böylelikle kaliteli olmayan ürünler nedeniyle mağduriyet yaşanmaz. Kaliteli olmayan aksesuarlar hijyen açısından da sorun yaşatacağı için banyo askılıkları aksesuar seçimlerinde kaliteden ödün verilmemelidir.

Stil ve Tasarım

Ürünlerin stil ve tasarımı banyo aksesuarları seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli konulardandır. Banyo için tercih edilecek bir ürünün tasarımının renk, çizgi veya desen açısından banyo geneline uygun olması gerekir. Bu sayede banyoya bakıldığında ürünler açısından bir bütünlüğün oluştuğu görülür.

Banyo klasik stile sahipse banyoda kullanılacak ayna, raf, duş seti, klozet fırçası veya peçeteliklerin klasik tasarım izlerini taşımalıdır.

Banyoda ahşap ağırlığı varsa aksesuarların ahşap olması veya ahşap rengine sahip olması tercih edilmelidir. Modern tarza sahip banyo ve banyo ürünleri varsa aksesuarlarda modern tasarım izlerinin bulunması şarttır. Bu sayede dekorasyonun başarılı olduğu görülmüş olur.

Banyo ve aksesuarlar arasında tasarım uyumu aranırken renk göz önüne alınmalıdır. Renk uyumu dekorasyondaki en önemli etken olduğu için birbiriyle iyi kontrast oluşturan renkleri seçmek lazımdır.

Bu sayede banyonun kullanımında renk nedeniyle rahatsızlık yaşanması engellenmiş olur. Örneğin beyaz mermer veya seramik ağırlıklı bir banyo varsa diğer ürünlerin beyaz renk ağırlıklı olması tercih edilmelidir. Bunun dışında beyazla uygun olan siyah, krem veya mavi renklerdeki ürünler de tercih edilebilir.

Kullanım Kolaylığı

Banyoların dekorasyonlarına katkı sağlayacak banyo aksesuarları seçerken banyoda kullanım kolaylığı sağlayacağından emin olunmalıdır. Kiler rafı veya duş rafı gibi ürünler banyolarda alan açılmasına yardımcı olurlar. Bunu da birden fazla temizlik ürününü muhafaza etmeleri ile sağlarlar. Kullanım kolaylığı sağlamaları için rafların duvarlara monte edilebilecek özelliklerde olduğundan emin olunmalıdır.

Banyolarda düzenleyiciler sıkça kullanılan ürünlerdir. Makyaj malzemeleri, sabunlar, şampuan ve duş jelleri düzenleyicilerin sayesinde daha az yer kaplarlar. Bu ürünler kolay kullanıldıkları için kişilere herhangi bir iş yükü yaşatmazlar.

Kullanım Kolaylığı

Temizlik ve Bakım

Banyo için alınacak aksesuarın temizliğinin kolay şekilde yapılması şarttır. Temizlik konusunda zorluk yaşatan bir ürün kişilere yeni bir iş yükü ortaya çıkarır. Bu nedenle aksesuarların kolayca yıkanabilen, silinebilen ve leke yapmayan ürünlerden olduğundan emin olunmalıdır.

Seramik, plastik veya mermer içerikli ürünler kolayca silinerek temizlenirler. Temizleme işlemi birkaç dakikada bittiği için zamandan tasarruf sağlanmasına da yardımcı olurlar. Temizlemekte zorluk çekmeyeceği ürünleri kullanmak isteyenlerin bu materyalleri içeren ürünleri seçmeleri gerekir.

Kolay temizlenmenin yanı sıra banyo ürünlerinin leke tutmayan özelliklerde olmalıdır. Leke tutan ürünler sürekli yıkamayı veya değişimi gerektirir. Ancak leke tutmayan ürünler kullanıldığında basit bir su teması ile temizlenerek yeniden kullanıma hazır hale gelirler. Leke tutmama konusunda ürün materyali dışında renk açısından da lekeyi göstermeyen seçenekler değerlendirilmelidir.

Bütçe Planlaması

Banyo dekorasyonu öncesinde bütçe planlaması yapılmalıdır. Bütçenin belli olması sayesinde alışverişin hangi ölçülerde yapılabileceği anlaşılır. Bütçenin belirlenmesinin ardından banyo aksesuarları listesi de hazırlanır. Alışverişe çıkıldığında ise aksesuar ve bütçe birlikte incelenerek karar verilir. Böylelikle banyo için gerekli olan ürünlerin bütçeyi aşmadan tamamlanması sağlanır.

Marka, model veya yeni sezon ürünlerinde fiyatlar yüksek olduğu için bütçe sınırlı ise daha eski sezon ürünlerinden tercih etmek uygun olur. Bütçeye uygun ürün seçimi yapılmadığında ise birçok banyo aksesuarının eksik kalması kaçınılmaz olur.

Güvenlik Özellikleri

Yeni stil banyo aksesuarları seçerken güvenlik özelliklerini de dikkate almak gerekir. Aksesuarın kesici olması, zararlı madde içermesi veya sağlık için uygun olmaması güvenlik tehdidi oluşturur. Özellikle banyoda çocuklar zaman geçiriyorsa alınan ürünlerde kesici bölümlerin olması çocukların zarar görmesine neden olur. Bu nedenle sivri köşe, keskin uç veya diğer durumların olmadığından emin olmak şarttır.

Çöp kovası veya havluluk gibi ürünlerin sağlığa zararlı maddeleri içermediğinden de emin olmak gerekir. Bu ürünler temas veya hava yoluyla zarar verebilir. Bu nedenle banyo aksesuarı alınırken hangi maddeden üretildiği gibi detaylara etiket üzerinden ulaşılmalıdır. Etiket üzerinde detaylar hakkında bilgi alınamadığı durumlarda ise ürününün alınmaması daha uygun olur.

Sonuç

İnsanların banyo aksesuarları alışverişi için zaman ayırmaları gerekir. Bunun nedeni banyolarda kullanılabilecek çok ürün olması ve ürün seçiminin banyoya uygun yapılmasıdır. Özellikle şık banyoların evlerde bulunması isteniyorsa aksesuarların seçiminin dikkatli yapılması gerekir.

Banyo aksesuarlarının nasıl seçileceği ve dikkat edilmesi gereken konular hakkındaki detaylar ahenkmobilya.com aracılığıyla öğrenilebilir. Bunun için sayfa içeriklerinin okunması ve banyo için uygun olan önerilerin hayata geçirilmesi gerekir. Banyo aksesuarlarının seçimi dışında da banyolarla ilgili konulardaki içeriklerden yararlanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu