Kulp - Kapı Kolu

Mobilya Kulp Ölçüsü Nasıl Alınır?

Dolapların olmazsa olmazlarından olan ve mobilya kapaklarının açılmasına yarayan mobilya kulp modelleri pek fazla değişik seçenekleri ile kişilerin aklını kurcalar. Mutfak kapakları, banyo dolapları kapakları ve portmanto kapaklarında bulunan mobilya kulp modelleri ev dekorasyonu ve kullanılacak olan dolabın modeline göre bile değişik tarzlar yaratabilmek adına seçilebilir.

Şifonyer Kulpları Nasıl Ölçülür?

Genel ve basit olarak tabir edilecek olursa kulp, bir eşyanın kapağında bulunan ve kapağın elle tutularak kendisine veyahut yana doğru çekilerek dolabın açılmasında rol oynayan bir parçadır. Bu nedenle evlerde çok fazla bulunan kulplar, çok yaygın kullanılan fonksiyonel ürünlerdir.

Bir şifonyer kulp sayesinde şifonyer çekmeceleri kolaylıkla açılıp kapatılabilir. Ev içerisinde bu kadar fazla kullanılan ve özellikle yatak odalarının baş kısmında tercih edilen şifonyerlerde kullanılan kulplar pek fazla renk ve modelde olabilir.

Standart ölçülere göre belirlenen mobilya kulp seçenekleri her mobilya için uygun olacak şekilde tasarlanır. Bir şifonyer kulp ölçüsü alınırken öncelikle kapak açılmalı ve ölçü kapağın dış tarafından değil iç tarafından alınmalıdır. Kulp ölçüsü alırken en fazla yapılan hatalardan birisi de kulp ölçüsünün dışarıdan alınması hatasıdır.

Bu durumda vidaların takıldığı kulp yerleri ile ürünün dış tarafı aynı ölçüde olmayacağından yanılmalar ortaya çıkabilir. En doğru şifonyer kulp ölçüsü ise, iki vida arası ölçülerek alınan ölçümdür.

İki vida arası boşluk hem cetvel hem de metre ile ölçülebilir. En sağlıklı ölçüm metre ile yapılırken metrenin bulunmadığı durumlarda cetvel ile de ölçüm uygun olabilir. 2 inç şifonyer kolu en fazla kullanılan şifonyer ölçüsü olmaktadır.

Çekmece Kulpları Nasıl Ölçülür?

Her evde yer alan ve özellikle içerisinde yararlı ve değerli ürünlerin yer aldığı açılıp kapatılan dolap ve masa gözlerine çekmece adı verilir. Başlı başına bir mobilya türü olarak kullanılmayan çekmeceler mobilyaları tamamlayıcı unsurlar arasında yer alır. Hem ev hem de ofislerde sıklıkla kullanılan çekmece kulpu türleri piyasa içerisinde rahatlıkla bulunabilen mobilya kulp türlerindendir.

Halihazırda kullanılan bir çekmece kulpunun bulunması durumunda aynı çekmece kulpu ölçüleri baz alınabilir. Ancak çekmeceye ilk kez bir kulp takılacak ise mobilya kulp ölçüsü alınması gerekir. Çekmece kulpu ölçümü için öncelikle çekmece açılmalı ve iki vida arasının ölçümü yapılmalıdır. Standart olarak kullanılan kulp ölçüleri çekmeceler için 6,4 cm, 9,6 cm, 12,8 cm, 16 cm, 19, 20 cm, 22,4 cm, 25,6 cm ve 32 cm olarak belirlenmiştir. Her ihtiyaç ve her türlü çekmece modeline göre uygun olan kulp modelleri bulunur.

Dolap Kulpları Nasıl Ölçülür?

Dolaplar hem yatak odası hem mutfak hem de banyolarda çok yaygın bir şekilde kullanılan ev mobilya ürünleri arasında yer alır. Dolap kapaklarının doğru bir şekilde açılıp kapanmasına yarayan ürüne ise dolap kulpu adı verilir.

Dolap, kulp yardımı ile tek bir seferde açılmaya ve kapanmaya yarar. Piyasa içerisinde çok farklı ve modelde pek çok dolap kulpu bulunur. Kullanıcılar dolaplarında görmek istedikleri kulp modellerini bunların arasından seçebilir. Dolap kulpu ölçüsünün dikkatli ölçülmesi gerekir.

Dolap kulpları ölçüsü, iki vida arası mesafe dikkate alınarak ölçülebilir. İki vida arası mesafe metre ve cetvel ile ölçülerek belirlenir. İşte bu ölçüme ”merkezden merkeze ölçüm” adı verilir. Bununla birlikte mobilya kulp ölçüleri gibi dolap kulpu ölçüleri de 6,4 cm, 9,6 cm, 16 cm, 32 cm gibi standart ölçülerden oluşur.

Dolap Kulpları Nasıl Ölçülür?

Mobilya Kulpu Ölçüsü Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle mobilya kulp ölçüsü alınırken dikkat edilmesi gereken bazı aşamalar bulunur.

Bunlar;

  • Doğru bir mobilya kulpu ölçüsü almak
  • Mobilya kulpları mobilyalara vida aracılığı ile monte edildiğinden mobilyaların türüne uygun olan vida boyutunun seçilmesi önemlidir.
  • Kulp ölçüsü alınırken muhakkak öncelikli olarak metre ile ölçüm yapılması tavsiye edilir.

Tüm bu kriterlere dikkat edilerek mobilya kulp ölçüsü alınırsa sorunsuz bir şekilde mobilya kullanılabilir.

Merkezden Merkeze Ölçüm Nedir?

Kulplar temin edileceği sırada ölçülere dikkat edilmesi oldukça önemlidir. Kulp ölçüsü almak isteyenlerin en fazla karşılaştığı terimlerden birisi merkezden merkeze ölçüm kavramıdır.

Mobilya kulpu ölçüsü alınacağı sırada mobilya kapakları açılarak iç bölümde yer alan iki vida arasındaki mesafe ölçülür. İşte bu duruma merkezden merkeze ölçü denilir.

Merkezden Merkeze Ölçüm Nasıl Alınır?

Her ev içerisinde kullanılan mobilyaların işlevsel anlamda kullanılmalarını sağlayan mobilya kulp modelleri fonksiyonelliğine göre tercih edilmelidir.

Mobilya kapakları açılarak iç bölümde yer alan iki vida bölmesi arasındaki mesafe ölçülür. Bu şekilde merkezden merkeze ölçüm alınmış olur.

Sonuç

Mobilya kulp ölçüsü almak adına doğru adımları takip etmek için öncelikle ahenkmobilya.com adresini ziyaret edebilir ve kulp ölçümleri hakkında en doğru bilgileri edinebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Dolap Kulpu Alırken Nasıl Ölçülür?

Dolap kulpu ölçülerinin çok dikkatli ölçülmesi gerekir. Bu nedenle kulp ölçüsü alırken ölçüm yapmak için metre kullanılmalıdır. Dolap kulpu ölçüsü iki vida arasındaki mesafe dikkate alınarak ölçülür.

Dolap Kulp Kaç Cm Olmalı?

Birbirinden farklı modellerde üretilen mobilya kulp ölçüleri gibi dolap kulp ölçüleri de farklılık gösterebilirken hemen hemen her dolap kulp ölçüleri 6,4 cm, 9,6 cm, 16 cm, 32 cm olarak belirlenir.

Dolap Kulpu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Dolap kulpu satın alırken öncelikle doğru bir ölçüm alınmış olması gerekir. Yanlış alınan ölçümler dolap kulplarının sabitlenmesi aşamasında sorun yaratabilir.

224 Mm Dolap Kulpu Kaç Cm?

224 mm dolap kulp ölçümlerine göre cm cinsinden ölçümü 22.4 cm’e denk gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu